Royal Dragon Side

Omgeving Royal Dragon Side – wat kan je in de buurt doen?

Veel toeristen houden van Side en keren na één bezoek regelmatig terug. Dit komt door de ideale ligging, het mooie strand en de geschiedenis van de stad. Je krijgt een beetje van alles: zon, zee, strand, cultuur, architectuur, lekker eten en vriendelijke mensen. Side kent veel mooie restanten uit de Romeinse tijd en door de smalle straatjes kun je leuk wandelen. De resorts hebben zeker hun plek veroverd aan het strand. De resorts zijn zo ingericht dat je je deur eigenlijk niet meer uit hoeft. Ideaal, want alles is op loopafstand. Maar als je dan toch een keer wat anders wilt, kun je hieronder lezen wat er in de omgeving te doen is.

Leer duiken

Niet iedereen vindt het leuk, maar als je echt een keer wat anders wilt, kun je misschien leren duiken. Aan de Turkse Riviera liggen meerdere duikscholen die jou een dag mee kan nemen het water in. Je leert de eerste dag de kneepjes van het vak, zodat je straks zelf alleen het water in kan gaan. Duiken is erg bijzonder, omdat je de dieren en planten in de zee leert kennen en misschien een andere kijk op de zee krijgt. Daarnaast is het een aparte ervaring, want je bent licht, zwemt in de zee en draagt een tank op je rug. Daar moet je even aan wennen, maar als dat eenmaal went, dan ben vast snel verslaafd aan duiken!

Spectaculair aquapark

Je kunt deze parken niet lopend bezoeken, maar op iets meer dan een uur dijen ligt het Aqualand & Dolphinland! Je kunt hier met dolfijnen zwemmen, dolfijnenshows bekijken en er puur van genieten. Daarnaast zit een groot waterpark. Nu heeft het resort natuurlijk ook een waterpark wat erg leuk is, maar Aqualand is het grootste waterpark van de regio! Je hebt veel zwembaden, glijbanen en kinderen vinden het enig! Het waterpark is in de winterperiode helaas gesloten.

Een dagje Antalya

Side ligt nabij Antalya. Met de dolmus kun je Antalya gemakkelijk bereiken en het kost je ook niet zoveel geld. Het is een kleine onderneming om een hele dag onder de pannen te zijn. Bekijk de poort van Hadrianus (vernoemd naar de Romeinse keizer), bezoek musea die vol staan met de Turkse geschiedenis en architectuur en loop door de smalle straatjes van het centrum. Je hebt een prachtige moskee in Antalya, de Yivli Minare. Dit is een symbool van de stad en zeker de moeite waard om te bekijken. Daarnaast heeft het oude centrum van Antalya knusse winkeltjes en leuke barretjes om even bij te komen.

Perge: Romeinse overblijfselen in een schitterend gebied

Niet ver van Side ligt de stad Perge. Perge was een belangrijke stad in de Romeinse tijd. De tempel Artemis is één van zijn beroemdste overblijfselen. Maar daarnaast heb je nog meer vondsten uit die tijd. De Romeinse invloed is duidelijk te zien. Je hebt er monumenten, ruïnes, een agora en een amfitheater. Perge wordt gezien als één van de best bewaarde steden uit die tijd! Dat is natuurlijk wel heel bijzonder om daar door te lopen.

Beklim de Taurus

Ben jij een waaghals? Houd jij van avontuur? Ben je sportief en wil jij iets anders doen dan normaal? Ga dan naar het Taurusgebergte. Dit ligt niet zover van Side. Je hebt er een prachtig uitzicht. Ga wandelen door het ravijn of mountainbiken door de bergen, ruik de bomen die in de bossen staan. Of laat de wilde kant van jezelf zien door in een bootje te stappen en te raften door de rivier.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1082 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen