Royal Dragon Side

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Royal Dragon Side

In ons artikel ‘X redenen om een verblijf in Royal Dragon Side te boeken’ hebben wij meerdere redenen op een rijtje gezet waarom een verblijf in dit hotel aan te raden is. Eén van die redenen had te maken met de sublieme ligging van dit hotel. Het hotel ligt aan de prachtige Turkse kust en bevindt zich op zo’n 5 kilometer afstand van het centrum van Side. Je kunt hierdoor volledig tot rust komen, maar je kunt – indien gewenst – ook genieten van het Turkse leven in de stad Side.

Om jou perfect voor te bereiden op een verblijf in Royal Dragon Side hebben wij dít artikel geschreven. In dit artikel bespreken we welke bezienswaardigheden in de buurt van dit resort absoluut aan te raden zijn. Door een bezoek aan deze bezienswaardigheden te brengen, weet je elke dag van jouw vakantie op een super leuke manier in te vullen. Je bent daardoor verzekerd van een heerlijke vakantie, aangezien je ook geniet van alle faciliteiten van het hotel én van het heerlijke klimaat in Turkije.

Als je de onderstaande bezienswaardigheden op je gemakje doorneemt, bereid je jezelf al perfect voor op een verblijf in dit leuke hotel. Mocht je vervolgens graag tickets willen boeken, kan je daarvoor ook de vriendelijke receptionistes van het hotel om hulp vragen. Zij helpen je maar al te graag en kunnen je ook verder informeren over de leukste bezienswaardigheden in de buurt van het hotel. Wij kunnen je in ieder geval één ding verklappen; in de nabije omgeving van het Royal Dragon Side hotel zijn onwijs veel dingen te zien, te doen en te beleven!

Side

Zoals hierboven al gezegd; de stad Side ligt op zo’n 5 kilometer afstand van het centrum van Side. Deze Turkse badplaats is door de jaren heen behoorlijk populair te noemen; dat is dan ook duidelijk terug te zien in het aantal resorts en hotels in en rondom deze badplaats. Het Royal Dragon Side heeft van al deze resorts één van de beste plekken, aangezien je in dit hotel van veel rust geniet. Mocht je graag het gezellige Turkse leven op willen zoeken, biedt de stad Side daar voldoende mogelijkheden voor. Wij kunnen je dan ook zeker aanraden om eens een dagdeel naar deze stad af te reizen.

Als je van het Royal Dragon Side hotel naar Side wilt reizen, kan je hiervoor gebruik maken van het openbaar vervoer of van een taxi. Indien je goed ter been bent is het echter ook mogelijk om de afstand van 5 kilometer naar het centrum te voet af te leggen. Mocht je naar de stad Side gaan, kan je in ieder geval kiezen tussen verschillende activiteiten.

Zo kan je ervoor kiezen om plaats te nemen op één van de terrasjes en te genieten van de Turkse gastronomie. Ook is het mogelijk om in de winkelstraatjes van Side rond te struinen en verschillende, leuke Turkse markten te bezoeken. Ben je meer een liefhebber van historie en cultuur? Dan is het een goed idee om de Romeinse restanten in deze stad te bezoeken. Deze bijzonder fraaie restanten stammen uit de Romeinse tijd en zijn het aanzien meer dan waard.

Leuke waterparken

Ga je met jouw gezin naar het Royal Dragon Side hotel toe? Dan zijn je kinderen ongetwijfeld wel toe aan een spannend en leuk bezoekje aan één van de waterparken in de nabije omgeving. Nou, wij hebben goed nieuws voor je; je hebt de keus uit meerdere waterparken in de nabije omgeving. Deze waterparken zijn te vinden binnen een uur rijden vanaf het hotel, waarbij wij met name het Aqualand en Dolphinland aan kunnen raden. Bij het laatstgenoemde waterpark is het ook mogelijk om met dolfijnen te zwemmen, dolfijnenshows te bekijken en/of om zelf een verfrissende duik te nemen. Bij dit dolfijnenpark vind je namelijk ook een groot waterpark terug.

Voor de echte waterliefhebbers is Aqualand absoluut aan te raden. Dit waterpark is onwijs groot, kent heel veel verschillende zwembaden én heel veel verschillende glijbanen. Samen met jouw kinderen is een bezoek aan dit waterpark eigenlijk onvergetelijk.

Mocht je naar één van deze waterparken toe gaan, kan je de receptionistes van het hotel Royal Dragon Side om hulp vragen. Zij boeken graag tickets voor je en kunnen ook een taxi voor je regelen. De waterparken liggen namelijk op zo’n uur rijden afstand, maar zijn het bezoeken meer dan waard. Bovendien liggen de taxikosten in Turkije relatief laag, waardoor je het beste met de taxi naar deze waterparken kunt gaan.

Antalya

Ben je bereid om een uur te reizen naar een super leuke stad? Dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de Turkse miljoenenstad Antalya. Deze stad kent een zeer rijke historie, maar staat tegenwoordig met name bekend vanwege het toerisme. Deze twee facetten zorgen samen voor een unieke combinatie; in en rondom deze stad kan je namelijk ontzettend veel doen, zien en beleven.

Je kunt bijvoorbeeld naar één van de luxe winkelcentra, maar je kunt ook naar één van de typische Turkse markten gaan. Ongeacht waar jouw voorkeur naar uitgaat; je kunt super veel leuke kleding kopen, waarvoor je zeker niet al te diep in de buidel hoeft te tasten. Als jouw voorkeur naar de Turkse markten uit gaat, geniet je ook nog eens van de typische Turkse gezelligheid. Die typische Turkse gezelligheid proef je overigens ook als je plaatsneemt op één van de terrasjes in deze stad. Je kunt hierbij kiezen voor terrasjes in het centrum, maar je kunt ook naar de vele terrasjes langs de kustlijn van Antalya. De kustlijn van Antalya is namelijk prachtig te noemen.

Indien je een liefhebber van historie en cultuur bent, is een bezoek aan de oude binnenstad van Antalya zeer aan te raden. In het oude centrum van de stad vind je allerlei overblijfselen uit eerdere tijden, waaruit duidelijk blijkt dat Antalya een beslissende rol heeft gespeeld in het verleden van Turkije. Je kunt hier meerdere oude ruïnes bekijken, maar je kunt ook een bezoekje brengen aan het museum. In dit museum leer je onwijs veel over het verleden van Turkije én over het verleden van Antalya.

Manavgat

De – in onze ogen – leukste bezienswaardigheid hebben we tot het laatst bewaard. Wat ons betreft heeft de Turkse stad Manavgat onwijs veel te bieden, aangezien je van het prachtige centrum kunt genieten, maar ook van de omliggende natuurparken. Het gebied rondom Manavgat is onwijs fraai te noemen; prachtige landschappen, indrukwekkende vergezichten en een prachtige waterval. Dat zijn in een notendop toch wel de belangrijkste eigenschappen van natuurgebied Manavgat.

Het Royal Dragon Side hotel bevindt zich op slechts 10 kilometer afstand van Manavgat. Een bezoek aan deze leuke stad of het prachtige natuurgebied is dus relatief makkelijk in te plannen. Neem vanuit het hotel een taxi en laat je binnen enkele minuten afzetten op de gewenste plek. Aangezien Manavgat op de nodige toeristen kan rekenen, is het ook geen probleem om weer een taxi te vinden voor de terugreis. In onze ogen is Manavgat de leukste bezienswaardigheid in de directe omgeving van hotel Royal Dragon Side!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1082 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen