Royal Dragon Side

Activiteiten Royal Dragon Side – wat kan je in de buurt doen?

Activiteiten tijdens de vakantie

Het Royal Dragon Hotel ligt op maar vijf kilometer van het prachtige historische centrum van Side. Het hotel zelf heeft een prachtige ligging, pal naast het strand. Het terrein kent een mooie tuin waar je lekker even doorheen kunt wandelen of een boek kunt lezen. Ook organiseert het hotel tal van activiteiten zodat je je niet gauw hoeft te vervelen. Wil je toch wat andere dingen doen in Side in plaats van activiteiten in het hotel? Lees dan hieronder wat je allemaal kunt doen.

Hamam op zijn Turks

Het hotel heeft een heerlijk spaen wellnesscentrum waar je echt even kunt bijkomen. Maar als je echt even wat anders wilt en wilt weten hoe de Turken zelf een hamam ervaren, ga dan naar een oud badhuis. Je hebt een paar heel oude badhuizen in de buurt, waarvan sommige een paar honderd jaar oud zijn. Hier zie je nog de oude schilderingen op de muur. De baden zijn prachtig en heerlijk om daar even je rust in te vinden.

Romeinse architectuur in Side

Side is een eeuwenoude stad vol monumenten en archeologische stukken. De oude havenstad opgegraven en is nu een populaire toeristische trekpleister omdat de historie nog is af te lezen aan elke smalle straat, monument of ruïne. Het centrum van Side ligt op slecht vijf kilometer van het hotel en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vergeet je camera niet, want in deze stad tref je veel indrukwekkende Turkse cultuur en geschiedenis aan. Het hotel heeft een paar kleine winkeltjes, maar voor een leuk cadeau raden wij je aan om een bezoekje te brengen aan een gezellige bazaar in het centrum van Side of ga naar één van de vele winkeltjes in het centrum.

Zeldzame vogels in Manavgat

Gescheiden door de Manavgat-rivier is deze stad een unieke plaats waar je landbouw, kwekerijen, bananenplantages tegen kunt komen. Velen nemen een uitstapje naar Manavgat om een jeepsafari te doen of een boottocht te maken in de levendige rivier waar je schilpadden, vissen en pelikanen tegen kunt komen. In het noorden van Manavgat ligt een prachtig bos waar je door kunt wandelen, zeldzame vogelsoorten kunt ontdekken en het landschap op kunt nemen. Het Taurusgebergte scheidt de stad van het binnenland van Turkije. De twee adembenemende watervallen zijn een kijkje waard. Deze Turkse stadscultuur is op slechts tien kilometer van het hotel en is bereikbaar per Dolmus (minibus). De stad is intact gebleven en bevat unieke bezienswaardigheden, zoals moskeeën en monumenten.

Een avondje stappen in de haven van Side

Als je een keer buiten het hotel wilt gaan stappen, dan is de Lighthouse Club in Side misschien wel een leuk idee. Je betaalt geen entree, maar daarentegen zijn de prijzen van de drankjes relatief duur. Wel goede dj´s en een leuke sfeer. Ligt aan het strand. Leuk om een keertje geweest te zijn. De discotheek ligt in het havengebied.

Seleucia, een Grieks plaatsje in Turkije

Het plaatsje Seleucia, gelegen op een heuvel nabij Manavgat, ligt op ongeveer vijftien kilometer rijden van Side. Het is een Grieks plaatsje en kent nog veel overblijfselen uit die tijd. Je ziet nog restanten van tempels en andere ruïnes. Er is zelfs nog een mausoleum, een badhuis en een poort. Dit is een ouderwets Grieks plaatsje die nog veel ruïnes kent uit de Romeinse tijd. Je vindt nog overblijfselen en resten van voormalige tempels. Ook zie je hier nog een mausoleum, een poort en badhuis. Als je op de heuvel staat, heb je tevens ook een prachtig uitzicht. Dit geeft je een heel kalm gevoel.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1082 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen